DataXen
Yeni Üye
- Kayıtlı
- dün 19:36 da
- Katılım
- 16 Eylül 2026
- Konular
- 2
- Mesajlar
- 22
- Tepkime puanı
- 4
- Puan
- 0

XenForo'da finder ile veritabanından veri çekme
XenForo geliştirme yapısında Finder sınıfları, veritabanındaki kayıtları belirli kriterlere göre bulmak ve sorgulamak için kullanılır. Özellikle add-on geliştirirken doğrudan SQL sorguları yazmak yerine XenForo'nun kendi Finder yapısından yararlanmak, framework ile daha uyumlu bir çalışma yöntemi sağlar.
- finder nedir?
- finder nasıl kullanılır?
$finder = \XF::finder('XF:User');<br>$user = $finder->where('username', 'KullaniciAdi')->fetchOne();<br>Burada belirtilen kullanıcı adına sahip kayıt aranır ve bulunan ilk sonuç alınır.
- filtreleme yapılabilir mi?
where() ile belirli şartlar eklenebilir. Ayrıca sonuçları sıralamak için order(), birden fazla kayıt almak için fetch() gibi yöntemlerden yararlanılabilir.Örneğin kullanıcıları kayıt tarihine göre sıralamak veya belirli bir kullanıcı grubundaki üyeleri listelemek mümkündür.
- neden finder kullanılmalı?
Finder sistemini öğrenmek, XenForo üzerinde kullanıcı, konu, mesaj ve özel entity verileriyle çalışan geliştiriciler için önemli bir adımdır.