Sol Banner
Sağ Banner
Sol Banner
Sağ Banner

XenForo'da Admin Permission Sistemi Nasıl Oluşturulur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan DataXen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme Görüntüleme 0

DataXen

Yeni Üye
dün 19:36 da
Konular
2
1789577300436.webp

XenForo'da Admin Permission Sistemi Nasıl Oluşturulur?

XenForo'da Admin Permission sistemi, yönetim panelindeki belirli işlemlerin hangi yönetici veya yönetici grubunun kullanabileceğini belirlemek için kullanılır. Özellikle add-on geliştirirken her yöneticinin tüm özelliklere erişmesini istemediğiniz durumlarda önemlidir.

1. Admin Permission Nedir?
Admin Permission, Admin CP içerisindeki belirli işlemlere erişim kontrolü sağlar. Örneğin bir add-on içerisinde bulunan özel ayarların yalnızca belirli yöneticiler tarafından değiştirilmesi istenebilir.

1. Permission Tanımlama
Add-on geliştirirken permission kayıtları oluşturulabilir. Permission tanımı genellikle admin_permissions yapısı üzerinden hazırlanır.

Örneğin bir permission anahtarı:

forumagel_manage<br>
şeklinde tanımlanabilir.

1. Permission Kontrolü
Kod içerisinde kullanıcının ilgili yetkiye sahip olup olmadığı kontrol edilebilir:

if (!\XF::visitor()-&gt;hasAdminPermission('forumagel_manage'))<br>{<br> throw $this-&gt;exception(<br> $this-&gt;noPermission()<br> );<br>}<br>
Bu kontrol sayesinde gerekli yetkiye sahip olmayan yöneticilerin ilgili işlemi çalıştırması engellenebilir.

1. Neden Kullanılmalı?
Admin Permission sistemi, add-on içerisindeki yönetim işlemlerini daha kontrollü hale getirir. Özellikle çok sayıda yönetici bulunan forumlarda her kullanıcıya sınırsız yönetim yetkisi vermek yerine işlemleri ayrı izinlere bölmek daha düzenli bir yapı oluşturur.

Özel bir XenForo add-on geliştirirken permission sistemini baştan planlamak, ileride oluşabilecek yetki karmaşasının önüne geçilmesine yardımcı olur.

General chit-chat
Yardım Users
  • Şu anda kimse sohbet etmiyor.
      Admin: Teşekkürler. @Reverso
      Geri
      Üst Alt