DataXen
Yeni Üye
- dün 19:36 da
- Konular
- 2
Ekli dosyayı görüntüle 1789577742598.webp
Selamlar hocalarım,
Yeni açtığımız bu platformda hem kendi sitemizin altyapısını optimize ederken hem de merak edenlere rehber olması açısından kapsamlı bir XenForo SEO optimizasyon rehberi hazırlamak istedim. Doğru yapılandırılmış bir XenForo altyapısı, arama motorlarında hızlıca üst sıralara çıkmanızı sağlar.
İşte adım adım uygulayabileceğiniz kritik SEO ipuçları:

Selamlar hocalarım,
Yeni açtığımız bu platformda hem kendi sitemizin altyapısını optimize ederken hem de merak edenlere rehber olması açısından kapsamlı bir XenForo SEO optimizasyon rehberi hazırlamak istedim. Doğru yapılandırılmış bir XenForo altyapısı, arama motorlarında hızlıca üst sıralara çıkmanızı sağlar.
İşte adım adım uygulayabileceğiniz kritik SEO ipuçları:
- URL Yapısı (Friendly URLs): cPanel ve XenForo panelinden "Friendly URLs" (Dostane URL) özelliğini mutlaka aktif edin. /threads/konu-adi.123/ şeklinde temiz bağlantılar kullanmak Google için hayati önem taşır.
- Meta Açıklamaları ve Başlıklar: Her kategorinin ve konunun başlık etiketlerinin (title) anahtar kelime barındırdığından emin olun. Açıklama kısımlarında (meta description) kullanıcıyı tıkatmaya teşvik eden net cümleler kurun.
- Site Haritası (Sitemap): XenForo'nun yerleşik sitemap özelliğini aktif edin ve Google Search Console'a mutlaka kaydedin. Botların sayfalarınızı tarama hızını doğrudan artırır.
- Sayfa Hızı ve Önbellekleme: PHP 8.2+ sürümleriyle birlikte Redis veya Memcached kullanarak sunucu yanıt sürelerini minimuma indirin. Hızlı açılan siteyi Google her zaman sever.