Sol Banner
Sağ Banner
Sol Banner
Sağ Banner
  • Merhaba Değerli Ziyaretçimiz, ForumaGel ailesi seni bekliyor! 🌟 Aramıza katılarak güçlü ve samimi topluluğumuzun bir parçası olabilirsin. Burada her üye değerli, her katkı kıymetli. Şimdi üye ol, bizimle birlikte gelişmenin ve keyifli sohbetlerin tadını çıkar! Sevgi ve Saygılarla, ForumAgel Yönetimi ❤️

Wordpress Kurulumu Nasıl Yapılır?

Kayıtlı
7 Yıl 8 Ay 29 Gün
Katılım
30 Ara 2018
Konular
0
Mesajlar
637
Tepkime puanı
68
Puan
28
Yaş
36
Konum
Antalya
Wordpress günümüzde en fazla kullanılan script olarak karşımıza çıkmaktadır. Bizlerde wordpress kullanmayı daha çok sevdiğimiz için wordpress kurulumu nasıl yapılır size görsellerle açıklamak istedik.

- İlk olarak arkadaşlar elimizde 1 adet domain ve 1 adet hostingimiz olması gerekmektedir. Eğer bunlar varsa elimizde sıradaki işlemimiz buradan wordpress dosyalarımızı indiriyoruz.



- Dosyalarımız bu şekildedir çıkarttığınız dosyaları FTP programı aracılığıyla sunucumuza yüklememiz gerekiyor.Yükleme işlemini ben genel olarak filezilla ile yapıyorum. Dosyalarımızı public_html klasörü içerisine gönderiyoruz.



-Sonrasında yapmamız gereken işlem ise sitemizin panelinden veritabanı oluşturmak bunun için sitemizin sonuna :2082 yazıyoruz ve panelimize giriyoruz panelimizde sırasıyla aşağıdaki aşamaları yapıyoruz.











Yukarıda oluşturmuş olduğumuz veritabanı adı ve kullanıcı isim şifrelerini unutmayınız çünkü sonraki aşamada bize tekrar lazım olacak.

- Tüm bu işlemleri yaptıktan sonra filezilla da bulunan wp-config-sample dosyasını dışarı çıkarıp aşağıdaki alanları sırasıyla dolduruyoruz.



database name alanına oluşturduğumuz veritabanı adını yazıyoruz

username alanına oluşturmuş olduğumuz kullanıcı adını yazıyoruz

username possword alanına ise kullanıcı adı şifremizi yazıp wp-config-sample dosyasının adını wp-config olarak düzeltip tekrar ftp ye atıyoruz.

- Sonrasında kurulumumuz tamamlanıyor yapmanız gereken bundan sonrasında sitenize girerek aşamaları tamamlamanız o aşama oldukça kolaydır zaten.
 
Geri
Üst