• Merhaba değerli Foruma Gel üyeleri formumuza kayıt olarak sizlerle birlikte büyüyebiliriz. Sizleri seviyoruz. Foruma Gel Yönetimi!

İnternetten Para Kazanmanın Yolları: Gerçekten İşe Yarayan Yöntemler 2025

Katılım
3 May 2021
Konular
3
Mesajlar
3
Beğeni
0
Online
13 dakika
Yaş
38
Konum
KONYA
Ticaret
0 / 0 / 0
11. Site Tasarımı ve Eklenti Yaparak Para Kazanmak
Teknik bilgi gerektirecek işlerden biri de bu. İnternet siteleri her gün artmakta ve site kuracaklar kendilerine site tasarımı (tema) aramaktalar. Eğer siz güzel temalar üretirseniz, bir daha internetten para kazanma yöntemleri araştırmanıza gerek kalmaz.

Yani site ve eklenti tasarımlarından çok güzel paralar kazanabilirsiniz. Üstelik bu iş sürekli kazanç getirecek, geleceği olan bir iş. Peki nedir bu tema, site tasarımı?

Tema, en çok kullanılan internet sitesi sistemi olan WordPress’in hazır tasarımları. Site kurmak isteyenler, sitesine wordpress kuruyor ve ardından sitesinin tasarımı için tema yüklüyorlar. Tabi site tasarımı deyince sadece wordpress olarak düşünmeyin. Çeşitli birçok yapı için de site tasarımı yapabilirsiniz.

Eklenti nedir? Eklenti, wordpress’i kullanmayı kolaylaştıran, çeşitli özellikleri daha kolay şekilde sitenize eklemeyi sağlayan ufak programlar.

Bu tasarımları yapabilmek için başta da belirttiğim üzere teknik bilgiye sahip olmanız gerekiyor. Aslında bilginiz olmasa bile 2-3 ayda eğitim alıp öğrenebilirsiniz.

Sistem şu şekilde işliyor; websitesi kurmak isteyenler site kurma, kodlama bilgisine sahip olmadığı için hazır tema almak istiyorlar. Hazır temayı alıp, daha önce wordpress kurdukları sitelerine temayı yüklüyorlar. Aynı şekilde eklentileri de yüklüyorlar.

Ücretsiz temalar yok mu? Tabi ki var. Ama profesyonel bir site kurmak istiyorlarsa, premium bir tema almak isteyecekler. İşte siz de burada devreye gireceksiniz.

Güzel, kullanışlı, mobil destekli bir tema yazarsanız bunu kolaylıkla pazarlayabilirsiniz. Bunun için hem yerel hem de uluslararası websiteleri var. Oralara temayı yükleyip satışa çıkarabilirsiniz. Ayrıca kendiniz de bir site kurup onun üzerinden pazarlayabilirsiniz.

Temanız ne kadar işlevsel ve sorunsuz olursa, satılma ihtimali o kadar yüksek. Aynı şekilde yazacağınız eklenti de ne kadar iyiyse o kadar çok tercih edilir.

Belirtmek isterim ki bence internetten para kazanma yolları arasında en ilgi çekici yöntem bu. Zor görünebilir ama öğrenirseniz ve bir yerinden tutarsanız, ömür boyu kazanç sağlayabilirsiniz.

12. Domain Alım-Satım ile Para Kazanma
İnternetten para kazanmak için önerdiğim yöntemlerden biri de bu. Tamamen ticaret yapma işi. Teknik bilgiye sahip olmanıza da gerek yok. Sadece yaratıcı ve fırsatları değerlendiren bir yapınızın olması yeterli.

Domain nedir? Türkçe karşılığı alan adı. Yani websitelerinizin ismi. Mesela blog.parakazanmarehberi.co, google.com gibi. Websitesi açabilmek için domain alınması gerekiyor, ilgi çekici ve açılacak sitenin konusuyla uygun domain alınması uzmanlar tarafından önerilmekte.

Bu yüzden ilgi çekici domainleri önceden tespit edip, yıllık 50-70 TL gibi bir fiyata alabilir ve satışa çıkarabilirsiniz.

Alınan domainler, parasını ödediğiniz süre boyunca sizin adınıza kaydedilir ve siz istemediğiniz sürece kimse domaini alamaz. Bu sadece bulunduğunuz ülkede değil tüm dünya için geçerli. Yani aynı domaini başkası alamaz.

Domaini nasıl satacağım? Domaini aldıktan sonra domain satma sitelerine ilan olarak koyabilirsiniz. Bunlardan dünya çapında en bilinenleri Sedo.com ve Godady.com. Türkiye’de ise Alanadlari.com ve Natro Alan Adı Pazarı var.

Bu sitelere girip, satışa domaininizi koyabiliyorsunuz. Fiyatını da belirliyorsunuz. Eğer bir alıcı çıkar ve bu sitelere ödemesini yaparsa, domaini satmış oluyorsunuz ve para sizin hesabınıza geçiyor.

Ayrıca r10.net gibi forumlarda da domaini pazarlayabilirsiniz.

Domain alım satımını, netten para kazanma yöntemi haline getirmek isteyenler facebook gruplarına da göz atabilir. Bu gruplarda da birçok domain alınıp satılıyor.

Peki domain alırken neye göre alacaksınız? Baktınız yeni bir sanatçı parlıyor, ya da bir konu popüler olmaya başlıyor. Bu konularla ilgilenmeye başlayanlar bu domainleri almak isteyecekler. Eğer siz önceden bunu farkeder ve o domainleri alırsanız, çok güzel karlar elde edebilirsiniz.

Mesela hedef2023.net adlı domain. Geçen yıllarda ilanını görmüştüm. Domaini alan kişi 125.000 TL’ye satışa çıkarmıştı domaini. Eğer satabildiyse neredeyse 124.500 lira kar elde etmiş olacak.

Bunun gibi fırsatları siz de değerlendirebilirsiniz.

13. Udemy’de Kurs Vererek Para Kazanma
Udemy, online kurs alımı yapabileceğiniz en bilinen sitelerden biri. Buradan siz de para kazanabilirsiniz. Tabi ki para kazanmak için kurs vermeniz gerekiyor.

Mantık şu şekilde, siz bir konu hakkında kurs hazırlıyorsunuz tabi ki videolu şekilde ve bu kursu paket olarak Udemy’e koyuyorsunuz. Eğer kursunuzu satın alan olursa, para kazanıyorsunuz. Elbette Udemy de komisyon kesiyor.

İnternetten para kazanma yöntemleri arasında size güzel para kazandırabilecek yollardan biri olan Udemy’de uzun yıllar boyunca para kazanabilirsiniz. Güncelleme gerekmeyen güzel kurslar hazırlarsanız, uzun süre hiç uğraşmadan cebinize para girebilir.

Buradan para kazanan birçok insan bulunuyor. Hatta milyon dolarları bulan kazançları elde edenler de var.

Mesela şöyle düşünün bir kurs yaptınız ve 20 dolardan satışa koydunuz. 1000 kişi kursunuzu aldığında 20.000 dolar kazanırsınız. Doların 5,80 TL olduğunu düşünürseniz, 20.000 X 5,80 = 116.000 Tl ciro yapmış olursunuz. Udemy de komisyonunu keserse yaklaşık 100 bin TL kazancınız olur.

Eğer uzmanlık alanınıza güveniyorsanız ve bir konuyu basit, anlaşılır şekilde anlatma yeteneğiniz varsa mutlaka öneririm. Eğitimler çok ucuza satılıyor. Ancak bu alandaki en büyük web sitesinde eğitimi pazarladığınız için sürümden kazanmış oluyorsunuz.

Netten para kazanmak için Udemy’i seçeceklere tavsiyem; başka eğitimleri izleyerek kopya eğitimler hazırlamamaları ve özgün olmaları. Böylece çok daha fazla müşteri sayısına ulaşacaklar.

14. Upwork’ten Para Kazanma
internetten para kazanmak
Serbest şekilde internet işleri yapmak istiyorsanız, iş bulmak için Upwork adlı siteyi ziyaret edebilirsiniz. Burada mutlaka size göre bir iş çıkacak. Çünkü bu site internetten para kazanma siteleri arasında yer alan en önemli sitelerden.

Serbest şekilde derken herhangi bir yere bağlı kalmadan iş geldikçe çalışma şeklindeki çalışmadan bahsediyorum. Buna freelancer da deniyor.

Freelancer olarak çalışmaya karar verdiğinizde, internetten nasıl para kazanırım diye düşünmenize gerek yok. Upwork’e giriyorsunuz ve kendinize iş arıyorsunuz. Upwork’e işverenler, iş ilanı veriyorlar ve iş almak isteyen freelancerlar girip oradan kendilerine iş bulabiliyorlar.

Siteyi kullanabilmek için İngilizce bilinmesi gerekiyor. En azından orta seviyede İngilizceniz olursa siz de rahatça Upwork’ten iş bulabilirsiniz.

Upwork’te ne tür işler bulabilirim diyenler için birkaç örnek vereyim.

İnternet alanında yani website, tasarım işleri, fotomontaj, SEO işleri, Adwords işleri, dijital pazarlama ve diğer tüm dijital konularla ilgili iş bulabilirsiniz.

İş bulmak istiyorsanız, siteye girip üst kısımda bulunan arama butonuna tıklayabilirsiniz. Site İngilizce olduğu için arama kısmı da İngilizce. ‘’Find jobs’’ olarak karşınıza çıkan yere tıklayacaksınız. Burada dil de seçebiliyorsunuz. Yani yapılacak işlerin dilini. Turkish yani Türkçe’yi seçerseniz, Türkçe işler karşınıza çıkacak.

Mesela birisi İngilizce çevirmenlik yapacak birini arıyor. Yazıların bazıları Türkçe’den İngilizceye çevrilecek bazıları ise İngilizce’den Türkçe’ye çevrilecek. Bunun için saatlik 15$ bütçe ayırmış.

Bir ilanda üretilen mobil uygulamanın Türkçe dil paketini yapacak biri aranıyordu. Bu iş içinse 100$ gibi bir bütçe belirlemişler.

Diğer bir ilanda ise Türkçe destek sunan bir websitesi için canlı chatte müşteri temsilciliği yapacak birini arıyorlardı. Bunun içinse aylık 700 dolar gibi bir bütçe ayarlanmış.

İşte tüm bu işlerden kendinize uygun olanı için site üzerinden başvuru yapabiliyorsunuz. Eğer ilan sahibi tarafından uygun görünürse, işi alabiliyorsunuz.

15. Backlink Satarak Para Kazanmak
Backlink satmak dediğimde eminim birçok kişi backlink nedir diye soracak ve karmaşık bir şey gibi gelecek. Ama karmaşık değil.

Öyleyse backlink nedir açıklayayım. Bir siteden diğer bir siteye verilen linklere backlink denir. Yazımın içerisinde de göreceksiniz referans amaçlı diğer sitelere link vereceğim. İşte tüm o linkler backlink olarak tanımlanır.

Backlink ne işe yarar? Backlink arama motorlarında sitelerin yükselmesini sağlar. Özellikle Google’da. Google, siteyi incelerken backlinkleri de inceler ve ona göre sitenin kaçıncı sırada yer alacağına karar verir.

Eğer kaliteli sitelerden referanslar yani backlinkler varsa o sitenin üst sıralarda yer alma şansı yüksektir.

Backlinkler bazen otomatik olarak oluşur. Yani diyelim bir yazı yazıyorsunuz ve yazının içinde referans amaçlı olarak başka bir sitedeki daha iyi bir yazıya link verebilirsiniz. Bu, doğal olarak oluşturulmuş bir backlink olur.

Fakat bazen de yapay olarak backlink alınır. İşte bu, backlink satma işiyle olur. Peki nasıl olur?

Bir alanda güzel bir siteniz var diyelim. Güzel de ziyaretçi alıyor. İçeriğinizle ilgili olan diğer siteler gelip sizden backlink almak isteyecektir. Böylece o siteler de Google’da yükselme şansı bulacaktır.

Sitenizden çıkan linkler, diğer sitelerin referansı olmaktadır. Bu sayede sıralamaları yükselecektir. Siz de elinizde bulunan sitelerden backlink satmaya başlayabilirsiniz.

Nasıl yapacaksınız? Genelde backlink almak isteyen siteler, sizin sitenizdeki iletişim adresinden size ulaşırlar ve size hangi linklere çıkış yapılacağını ve hangi yazıdan çıkışın olacağını bildirirler.

Siz de bir fiyat verirsiniz. Fiyatta da anlaşırsanız, yazılardan link çıkarabilirsiniz.

Genelde backlink çıkışı yapılırken, yeni bir yazı yazılıp oradan backlink çıkarılması önerilir. Bu yazıyı ister siz yazabilirsiniz, isterse karşı taraftan talep edebilirsiniz. Tamamen anlaşmanızla alakalı.

SEO uzmanları, yazıların en az 300 kelime olması gerektiğini söylüyorlar. Buna da dikkat etmenizi öneririm.

Peki backlink fiyatları neye göre belirlenir? Backlink fiyatları sitenin otoritesine, ziyaretçi sayısına göre belirlenir. Ama şu kadar ziyaretçide şu kadar ücret alınır diye bir şey yoktur. Onu piyasa araştırması yaparak kendiniz belirlersiniz.

Mesela günlük 5 bin ziyaretçili bir siteniz var diyelim. Bu sitede yapacağınız backlink çalışması için 100 TL alabilirsiniz. 10 bin ziyaretçili bir siteniz olursa da 150 TL alabilirsiniz. Tamamen sizinle alakalı. Tabi piyasa ortalamasının üzerinde fiyat çekmenizi de önermem. Çünkü o zaman karşıdaki farklı alternatiflere bakabilir.

İnternetten para kazanma yolları içerisinde en sevdiğim işlerden biridir backlink satmak. Düşünün ki güzel bir siteniz var ve ayda 5-10 backlink alıyorsunuz ve hiçbir şey yapmadan gelir getiriyor. Bir nevi kira geliri gibi.

Backlink satmak için ne gerekli? Elbette blog gerekli. Blog açıp büyüterek backlink satmaya başlayabilirsiniz. Blog açmak içinse kodlama, tasarım vs. bilmenize gerek yok.

İlgi duyduğunuz alanda blog açarak içine yazılar girerek sitenizi büyütebilirsiniz.

16. Fiverr
internetten para kazanma siteleri
İnternetten para kazanma siteleri için başvurabileceğiniz bir diğer site de Fiverr. Peki Fiverr nedir?

Fiverr, dijital alanda iyi olan ve dijital alanda hizmet verenlerin olduğu bir platform. İnsanlar buraya girerler ve hangi işe ihtiyacı varsa araştırırlar ve işi verirler. Orada ilan vermiş uzmanlar da işleri yapar ve teslim ederler.

Bu sistem Upwork gibi. Dijital alandaki yeteneklerinizi burada kullanabiliyorsunuz. Mesela grafik tasarımda iyiyseniz, oraya girip ilan verebilir ve iş alabilirsiniz.

Sadece grafik tasarım değil, video düzenleme, afiş tasarımı, site tasarımı, çeviri, reklam hizmetleri, animasyon gibi birçok alanda buradan iş bulabilirsiniz.

Tabi ki bu sistemlerden iş bulabilmek için İngilizcenizin en az orta seviyede olması gerekiyor. Böyle bir şart yok ama İngilizceniz iyi olursa sistemi daha iyi idare edip, daha çok iş bulabilirsiniz.

İngilizceniz iyi değilse şimdiden geliştirmeye başlayın derim. Çünkü internetten para kazanmak için İngilizce her zaman size avantaj olacaktır.

Peki Fiverr’da ilan verip para kazanacak bir özelliğiniz yoksa ne yapacaksınız? Üzülmeyin, eğer buradan para kazanabilecek bir alana ilginiz varsa, gidip kurs alarak o işleri öğrenebilirsiniz. Mesela Youtube ya da Udemy’den kurslar alıp, bir alanda uzmanlaşabilirsiniz.

Buradaki dezavantaj ucuza çalışan çok sayıda Hintli ile rekabete girecek olmanız.

17. Viator ile Para Kazanma
internetten para kazanmak
İnternetten para kazanma yöntemleri içerisindeki farklı yöntemlerden biri de Viator. Peki nedir bu Viator?

Herhangi bir yabancı dilde iyi olanların, tur rehberi olarak ilan verdiği bir sitedir. Buraya girerek turistler için bir tur, etkinlik oluşturabilirsiniz.

Bunu yapabilmek için Viator websitesine girip, üye olmalısınız ardından düzenleyeceğiniz tur için gerekli detayları yazmalısınız. Burada etkinliğine ne olduğu ve amacı, süresi, gezilecek ve kalınacak yerler, uğranılacak restoranlar ve fiyatları mutlaka yazmalısınız.

İlanınızı yayınladıktan sonra ilan verdiğiniz şehre gelmek isteyenler, siteye girdiğinde sizin ilanınızı da görecekler. Eğer beğenirlerse ve katılmak isterlerse, hizmetinizi site üzerinden satın alabilecekler.

Satın aldıktan sonra size bildirim gelecek. Aktivite günü geldikten sonra ve siz aktiviteyi başarılı şekilde tamamladıktan sonra aktivitenize katılanlar Viator üzerinden hizmetin tamamlandığını onaylayacaklar ve hizmet ücretiniz hesabınıza yatacak.

Bu para kazanma yöntemi, internetten para kazanma yöntemi gibi gelmeyebilir fakat müşterilerinizi internetten bulduğunuz için bu yazımda buna da yer vermeyi düşündüm.

Eğer yabancı diliniz iyiyse ve sosyal ilişkileri seviyorsanız, bu işi deneyin derim. Böylece hem eğlenceli vakit geçirip hem de para kazanabilirsiniz. Ayrıca güzel arkadaşlıklar da kurabilirsiniz.

18. Makale Yazarak İnternetten Para Kazanma
Makale yazarak para kazanmak, son dönemlerde yaygın olarak kullanılan para kazanma yöntemleri arasında. Bunun sebebi çoğu kişinin zorlanmadan yapabilmesidir.

Zorlanmadan dedim ama bu tamamen sizle ilgili. Eğer yazı yazmayı seviyorsanız, zorlanacağınızı zannetmiyorum.

Bu yöntem genelde blog kurup uğraşmak istemeyenlerin tercih ettiği yöntemdir. Siz de eğer makale yazmak ve satmak istiyorsanız, hemen araştırmalara başlayabilirsiniz.

Ne kadar kazanırım? Makale yazımından elde edilen kazanç çok olmasa da ek gelir olarak işinize yarayabilir. Genel olarak 100 kelime başına 2-3 TL gibi bir ücret ödenir. Yani 10.000 kelime yazarsanız, 200 TL gibi bir ücret kazanabilirsiniz.

200 TL kazanırsınız ama 10.000 kelimelik bir yazı ne kadar vaktinizi alacak? Yaklaşık 4-5 gününüzü alır. Hele ki araştırma yapmanız gereken bir yazı ise bazen 1 haftayı bulabilir.

Makale yazmak elbette hiç para kazanmamaktan iyi. Fakat sürekliliği olan bir iş değil ve devamlı bir şeyler üretmeniz gerekiyor.

Tabi ki bu işi meslek haline getirenler de var. Hatta bir ekip oluşturup, toplu yazı işi alıyorlar ve kısa sürede ekip içerinde dağıtımı yapıp yazıları çıkarıyorlar.

Makale yazarak para kazanmak isteyenlere tavsiyem, bu işi sürekli bir iş olarak düşünmeyin. Bir süre ihtiyacınızı giderecek kadar yazın. Hem bu süreçte deneyim de kazanmış olursunuz. Daha sonra kendi blogunuzu kurun ve yazılarınızı oraya girin.

Eminim böyle yaparsanız, daha çok para kazanacaksınız ve sürekliliği olacak. Zaten sizden yazı alanlar da o yazıları kendi sitelerine yükleyecekler ve para kazanmayı hedefleyecekler.

Peki makale yazım işini nereden bulabilirim? Makale yazımı için genellikle r10, Wmaracı, bionluk, sadeceon gibi sitelerde ilanlar verilmekte. Bu sitelere üye olarak siz de ilan oluşturabilirsiniz.

Hatta girip, makale isteğinde bulunanların ilanlarını da görebilirsiniz. İletişime geçerek işleri alabilirsiniz. Eğer işi büyütmek isterseniz, makale satış sitesi kurarak onun üzerinden makale satabilirsiniz. İnternetten para kazanma kesin yöntemlerinden biri makale yazarak kazanmaktır.

Makale yazarak para kazanmak adlı yazımdan detayları öğrenebilirsiniz.

19. Stok Müzik ve Stok Video Satarak Para Kazanma
Dijital cihazların yani dijital dünyanın büyümesiyle stok müzikler ve stok videolar daha çok kullanılmaya başladı. Böylece bunların üzerinden para kazanmak da güzel bir internetten para kazanma yöntemi haline geldi.

Eğer siz de müzik veya video üretebiliyorsanız, bunları internet üzerinden kolayca paraya çevirebilirsiniz. Nasıl mı?

Ses veya video üretiyorsunuz ve bunu yüksek kalitede kaydediyorsunuz. Daha sonra çeşitli platformlara yüklüyorsunuz ve satışa çıkarıyorsunuz. Mesela üreteceğiniz sesleri, Audiojungle gibi bir platformda satışa çıkarabilirsiniz.

Örnek vermek gerekirse, korna sesi, doğa sesleri, cihaz sesleri, gülme sesleri gibi üretimler yapabilirsiniz. Bunları piyasa araştırması yapıp, 1-2 dolara satışa koyabilirsiniz.

Özellikle mobil uygulamalar için ses efektleri, çizgi filmler için sesler, önemli ölçüde ilgi görmektedir.

Bunların dışında video giriş müzikleri de ilgi çekmektedir.

Eğer video üretmek isterseniz, o videoları da Videohive ya da Photodune gibi platformlarda paylaşabilirsiniz. Video introları genelde çok tutmakta.

20. Kendi Sitemizi Kurarak Para Kazanmak
Yazımda diğer maddelerde de bahsettiğim gibi burada da size kendi sitenizi kurmanızı öneriyorum. Kendi sitenizi kurarak para kazanabilirsiniz. Üstelik teknik bilgiye sahip olmanıza gerek yok.

Yukarıdaki maddelerde de bahsettiğim üzere, blog açmak artık çok kolay. Hazır şablonlarla sitenizi kısa sürede kurabiliyorsunuz. Mesela WordPress. WordPress, dünyada en çok kullanılan websitesi şablonu.

Kullanımı çok basit. Sitenize wordpress kuruyorsunuz ve temanızı yüklüyorsunuz. Ardından kolayca içini düzenliyorsunuz ve yazılarınızı girmeye başlıyorsunuz. Ayrıca yardımcı eklentilerle de birçok özelliği anında elde edebiliyorsunuz.

Tabi ki sadece wordpress ile değil diğer websitesi yazılımlarıyla da sitenizi açabilirsiniz. Hatta kendi sitenizi de tasarlatabilirsiniz. Sitenizi açtıktan sonra nasıl para kazanacaksınız.

İnternet sitesinden para kazanmak için birçok yöntem var. Yukarıda da bazılarını vermiştim. Google reklamları alabilirsiniz, backlink satabilirsiniz ve ürün satabilirsiniz. Ürün satmak için elbette e-ticaret sitesi kurmanız gerekiyor.

E-ticaret sitesi kurmak, biraz uğraştırıcı. Çünkü işletme açmanız ve vergiye tabii olmanız gerekiyor. Fakat gözünüzde büyütmeyin. Satacağınız ürünü belirleyip sağlam bir alt yapı oluşturursanız, o işin de üstesinden gelebilirsiniz.

E-ticarette pazarlamak çok önemli. Onun için gerek sosyal medyayı gerekse Google’ı çok iyi kullanmalısınız. Ayrıca müşterilere vereceğiniz hizmetlerde de çok dikkatli olmanız ve müşteri memnuniyetini almanız gerekiyor.

Öneri :
 

Bu konuyu görüntüleyenler

Ana Sayfa Kayıt Ol Giriş Yap
Üst