Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Merhaba Değerli Ziyaretçimiz, ForumaGel ailesi seni bekliyor! 🌟 Aramıza katılarak güçlü ve samimi topluluğumuzun bir parçası olabilirsin. Burada her üye değerli, her katkı kıymetli. Şimdi üye ol, bizimle birlikte gelişmenin ve keyifli sohbetlerin tadını çıkar! Sevgi ve Saygılarla, ForumaGel Yönetimi ❤️
Yan Yana Banner

İmkansız olarak görülüyordu: Fizikçiler üçüncü parçacık türünü kanıtladı (1 Görüntüleyici)

Yan Yana Banner
Konular
31
İmkansız olarak görülüyordu: Fizikçiler üçüncü parçacık türünü kanıtladı

Fizikçiler, daha önce varlıkları imkansız kabul edilen bir tür parçacığın var olabileceğini gösterdi. Yeni bir araştırma, "paraparçacık" adı verilen bu parçacıkların, kuantum sistemlerinde gerçek anlamda bulunabileceğini ortaya koydu.

Fizikçiler, yıllardır imkansız olduğu düşünülen bir tür parçacığın var olabileceğini matematiksel olarak kanıtladı.

Kuantum fiziğinde parçacıklar genellikle iki grupta sınıflandırılır: Fermiyonlar ve Bozonlar. Fermiyonlar, elektronlar ve kuarklar gibi atomları oluşturan parçacıklardır. Bu parçacıklar, aynı anda aynı yeri işgal edemezler. Bozonlar ise foton gibi parçacıklardır ve sonsuz sayıda aynı alanda bir arada bulunabilirler. Ancak 20. yüzyılın başlarında bilim insanları, bu iki gruptan başka bir tür parçacığın da var olabileceğini öne sürmüştü. Herbert Green, bu parçacıkların hem fermiyonlar gibi yalnızca bir tane olabileceğini hem de bozonlar gibi sınırsız sayıda bir arada bulunabileceğini savunmuştu. Bu tür parçacıklara paraparçacık deniliyordu.

FİZİKSEL OLARAK GÖZLEMLENEBİLİR Uzun süre yapılan araştırmalar, bu teoriyi doğrulamayı başaramamıştı. Ancak, Rice Üniversitesi'nden Zhiyuan Wang ve Kaden Hazzard, 8 Ocak'ta yayımladıkları makalede paraparçacıkların matematiksel olarak mümkün olduğunu kanıtladılar. Yeni tanımlanan kurallar doğrultusunda, bu parçacıkların bazı kuantum sistemlerinde titreşim şeklinde ortaya çıkabileceği ve fiziksel olarak gözlemlenebileceği gösterildi. Fizikçiler, paraparçacıkların tam olarak nerelerde bulunabileceğini henüz bilmiyor. Ancak bu çalışma, kuantum fiziğinde ve bilim dünyasında yeni keşiflerin önünü açıyor. Wang, “Makale, fermiyon ve bozonlardan farklı bir şeyin var olduğunu kanıtlıyor” diyor. Hazzard ise, "Bu keşfin bizi nereye götüreceğini bilemiyorum, ama bunun heyecan verici olacağı kesin" diye ekliyor.

Şu an konuyu görüntüleyenler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri