• Merhaba değerli Foruma Gel üyeleri formumuza kayıt olarak sizlerle birlikte büyüyebiliriz. Sizleri seviyoruz. Foruma Gel Yönetimi!

Geleneksel yöntemle hazırlanıyor, büyük ilgi görüyor: Sadece 3 malzemeyle hazırlanan lezzet

forumagel

Admin
Katılım
12 Ocak 2019
Konular
3,663
Mesajlar
3,779
Beğeni
18
Online
4 saat 17 dakika
Yaş
34
Geleneksel yöntemle hazırlanıyor, büyük ilgi görüyor: Sadece 3 malzemeyle hazırlanan lezzet

Erzincan’ın Kemaliye ilçesinde bugünlerde kurutulmuş dut, üzüm ve cevizden asırlardır yapılan ‘oricik’ kış aylarında oldukça rağbet görüyor. Kemaliye ilçe merkezi ve köylerinde geleneksel yöntemlerle yapılan ve kış mevsiminde çerez olarak tüketilen oricik (cevizli sucuk), yoğun talep görüyor.

EKHq7MTtaUi7krXTHgWfcA.jpg

Erzincan’da ceviz hasadının ardından bugünlerde oricik üretiliyor. İlk olarak oricik için kurutulmuş dutlar ayrılarak cevizler toplanıp kırılıyor.
7Uf8pdVeiECARom7Dfa3Kg.jpg

Ardından dutlar sıkıldıktan sonra bölgeye has olan toprakla mayalandırılıyor ve daha sonra şıra haline getirilip kazanda kaynatılıyor.
QNuv7eXwJkqfVPrBJowPsA.jpg

Cevizler tek tek ipe dizilerek, kazanda kaynatılan dut şırasına 3-4 defa batırılarak hazır hale getiriliyor.
0nTo4HRxaEy78qmnd00gGQ.jpg

Kış aylarının vazgeçilmez lezzeti haline gelen ve asırlardır geleneksel yöntemlerle yapılan oricik, Türkiye'nin hemen her tarafından ve yurt dışından yoğun talep görüyor.
SandF_e41kC_X2_SLR8Chg.jpg

Kemaliye halkından Faruk Sağçolak, ilçede oricikin asırlardır yapıldığını belirterek, “Kesinlikle oriciğimiz tamamıyla doğaldır.
H1Rt-T6DnkCnHznp43n2fg.jpg

Şeker, ayran ve süt gibi hiçbir katkı malzemesi yoktur. Sadece dut, üzüm şırası ve un ile yapıyoruz” dedi.
VBmd2r6AnEqvYwi3CHLRCA.jpg
 

Bu konuyu görüntüleyenler

Benzer konular

Ana Sayfa Kayıt Ol Giriş Yap
Üst