• Merhaba değerli Foruma Gel üyeleri formumuza kayıt olarak sizlerle birlikte büyüyebiliriz. Sizleri seviyoruz. Foruma Gel Yönetimi!

Dervişoğlu’ndan CHP’nin aday seçimi kararına tepki

forumagel

Admin
Katılım
12 Ocak 2019
Konular
10,501
Mesajlar
10,617
Beğeni
20
Online
4 saat 18 dakika
Yaş
35
Dervişoğlu’ndan CHP’nin aday seçimi kararına tepki

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, CHP’nin erken seçim talebi ve aday belirleme kararını eleştirdi. Dervişoğlu, meselenin kişiler değil parlamenter sisteme geçiş olduğunu söyledi.

Meclis’te bugün siyasi partilerin grup toplantıları yapıldı. İYİ Parti de bugün Meclis grubunu topladı.

Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu, grup toplantısındaki konuşmasında gündemdeki konulara ilişkin mesajlar verdi. Dervişoğlu, CHP’deki cumhurbaşkanı adayı belirleme seçimine, “Bugün vatandaşın haklı erken seçim arzusunu dillendirerek bunun talebini yaratmanın umuduna yaslananlara da sesleniyorum. Erdoğan, bir daha seçilmeyi, ölene kadar seçilmeyi adım adım planlamaktadır. Geçmişte yaptığınız gibi, bunlar atı alıp Üsküdar’ı geçerken arkasından sessizce el sallamaya hazırlananlara sesleniyorum; umut, safdilce ayakta tutulamaz.” sözleriyle tepki gösterdi. İYİ Parti lideri, “Mesele kişiler ya da kimin aday olacağı değil değil sistem, kendi hevesi için bu düzenden nemalanmak halka yalan söylemektir.” diye konuştu.

"TEMEL PROJE PARLAMENTER SİSTEME GEÇİŞ" Dervişoğlu, İYİ Parti’nin temel projesinin parlamenter sisteme geçiş olduğunu da söyledi. İYİ Parti lideri, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, Türkiye'nin en önemli meselesidir. Değiştirilmesi gereken, bu sistemin kendisidir. Siyasilerin bunun üzerinde konuşmaları ve Türkiye'nin temel meselesi olan bu meseleyi kişiselleştirmeden aşabilmenin yol haritalarını belirlemesi lazım. Bu sebeple beklentisi olan herkese elbette saygım var ama asıl olan Türkiye ve Türk milletidir.” dedi.
 

Bu konuyu görüntüleyenler

Ana Sayfa Kayıt Ol Giriş Yap
Üst