- Konular
- 31

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) Başvuru ve Uygulama Kılavuzu geçtiğimiz haftalarda yayımlanmıştı. Kılavuzda bursluluk sınavı tarihine ve sınav giriş belgelerine yönelik açıklama yapılmıştı. Peki, bursluluk sınavı (İOKBS) ne zaman? Bursluluk sınav giriş belgeleri yayımlandı mı?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen 2025 yılı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS), 27 Nisan 2025 Pazar günü saat 10.00'da gerçekleştirilecek.

Sınav giriş belgeleri, sınav tarihinden en az 7 gün önce, yani 20 Nisan 2025 tarihinde MEB'in resmi internet sitesi olan
Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için kayıt olun. Giriş yap veya üye ol.

Fotoğraflı sınav giriş belgesi elektronik ortamda okul müdürlükleri tarafından alınacak, mühürlenerek onaylandıktan sonra öğrencinin sınava gireceği salon ve sırada hazır bulundurulacak.

Öğrenciler, sınav giriş belgelerini belirtilen tarihten itibaren MEB'in resmi web sitesi üzerinden temin edebilirler. Sınav günü, giriş belgesi ve geçerli kimlik belgesi olmayan adaylar sınava alınmayacak.