Sünger Pandispanya Tarifi

Katılım
30 Ara 2018
Konular
117
Mesajlar
148
Tepkime puanı
3
Çevrimiçi zaman
0
Konum
Mardin
Ticaret
0 / 0 / 0
Forumagel'in Değerli Üyeleri, Piştiğinde sünger gibi olan pandispanya yapmaya ne dersiniz? Özel günlerde ya da misafirlerinize yumuşak ve lezzetli bir pandispanya yedirmek istiyorsanız, bu tarifimizi mutlaka deneyin. İşte sünger pandispanya tarifi...

XMLQd7.jpg


İnanılmaz yumuşak bir kıvam alan sünger pandispanya tarifi için malzemeleri hazırlayın. Daha önce pastanelerde yediğiniz pandispanyaları bile bir kenara iten bu tarifimiz ile evinizde daha sağlıklı pandispanyalar hazırlayabilirsiniz. Sünger gibi yumuşacık bir kıvam alan pandispanyayı, ister doğum günü pastası olarak hazırlayın isterseniz misafirlerinize ikramda bulunun. Peki, yumuşacık, sünger gibi pandispanya nasıl yapılır? İşte sünger pandispanya tarifi...

Malzemeler:

-4 adet yumurta ( oda sıcaklığında olsun )
-1 su bardağı toz şeker
-Yarım çay bardağı ılık su
-Çeyrek limonun suyu
-1 paket kabartma tozu
-1 paket şekerli vanilin
-1 su bardağı tepeleme + 1 su bardağından 2 parmak eksik un
-İsteğe göre yarım limon kabuğunun rendesi ve 1 yemek kaşığı limon suyu
-1 fiske tus


Pandispanya keki nasıl yapılır?

-Yumurtanın beyazı ve sarısını ayırın ve yumurtanın sarısını toz şekerle krema haline gelene kadar çırpın.

-Çeyrek limonun suyunu ve ılık suyu ilave edip iyice çırpın ve vanilini, kabartma tozunu da ilave ettikten sonra unu havadan eleyerek ilave edin, tahta bir kaşıkla karıştırın.

-Ayrı bir kapta yumurtanın beyazını bir fiske tuzla kar beyazı olana kadar yüksek devirde iyice çırpın.

-Önceden yaptığınız kek karışımına ilave edip tahta kaşıkla karıştırıp altı tabanına ve kenarına fırın kağıdı yerleştirdiğiniz 22 cm kelepçeli kek kalıbına dökün.

-Kek kalıbını hafif hafif tezgaha bir kaç defa vurun ve içindeki hava kabarcıklarının yukarı çıkmasını sağlayın.

-Önceden ısıtılmış 180 derecedei pişirirken fırının bir köşesine su dolu bir kase koyun bu işlem kekin daha yumuşak ve daha güzel gelmesini sağlar.

-Pandispanyanın üzeri iyice kızarana kadar pişirin,kekinizin piştiğinden emin olmadan fırının kapağını açmayın.

-Pişen ve soğuyan kekinizi kalıptan çıkarırken tepsinin kenarlarını bıcakla sıyırıp öyle çıkarın çünkü kalıbın kenarını yağlamadığımız için kenarlarına yapışabilir.

-Pandispanyanızı istediğiniz türde süsleyin.


Afiyet Olsun
 
Ana Sayfa Kayıt Ol Giriş Yap
Üst