2019 Yılına Yön Verecek Teknolojik Gelişmeler

Katılım
30 Ara 2018
Konular
117
Mesajlar
148
Tepkime puanı
3
Çevrimiçi zaman
0
Konum
Mardin
Ticaret
0 / 0 / 0
2019'un politik ve ekonomik açıdan hayatımıza ne gibi bir etkisi olacağını tam olarak kestiremesek de 2019 yılında hayatımızı değiştirecek birtakım gelişmelerden söz etmemiz mümkün. Gartner tarafından paylaşılan bilgiler ışığında 2019 yılında hayatımıza yön verecek teknolojik gelişmeler belli oldu. Bu gelişmeler arasında eğlenceli başlıklar öne çıkarken insanlık adına tedirginlik uyandıran başlıklar da mevcut. İşte 2019 yılına yön verecek teknolojik gelişmeler.

2019, artırılmış gerçeklikten gıda teknolojileri, uzay teknolojilerinden sağlığa kadar birçok alanda gelişmelere tanıklık edeceğimiz bir yıl olacak gibi duruyor.

Otonom araçlar

Yapay zeka teknolojisinin her geçen gün gelişmesi neticesinde insan kontrolüne ihtiyaç duymayan araç prototiplerine tanık olmaya başladık. 2019 yılında bu tip araçların adını daha sık duyacağız gibi görünüyor. Söz konusu otonom araçlar arasında dronelar, otonom otomobiller ve üst düzey yapay zeka ile çalışan insansız hava araçları yer alması bekleniyor.

Artırılmış analiz

2019, yapay zeka teknolojilerinin sürekli olarak bir yerlerde karşımıza çıktığı bir yıl olacak gibi duruyor. Bununla birlikte artırılmış analiz kavramını da daha sık duymaya başlayacağımızı söyleyebiliriz. Bu teknoloji sayesinde bilim dünyasında çok daha verimli uygulamaların yapılması hedefleniyor.

Yapay zeka tarafından geliştirilen yazılımlar

Yazılımcıları korkutacak cinsten bir teknoloji trendi ile karşılaşacağımız tarih çok da uzakta değil. 2019 yılında birçok uygulamanın yapay zeka tarafından geliştirilmesi hedefleniyor. Tahminler, 2022 yılına geldiğimizde mobil uygulamaların yaklaşık olarak %40'ının yapay zeka tarafından geliştirileceği yönünde.
 

Benzer konular

Ana Sayfa Kayıt Ol Giriş Yap
Üst