• Merhaba değerli Foruma Gel üyeleri formumuza kayıt olarak sizlerle birlikte büyüyebiliriz. Sizleri seviyoruz. Foruma Gel Yönetimi!

Yıllar önce kayınvalidesinden öğrendi, işletme kurdu: Bir ilçenin sevilen lezzeti haline geldi

forumagel

Admin
Katılım
12 Ocak 2019
Konular
10,501
Mesajlar
10,617
Beğeni
20
Online
4 saat 18 dakika
Yaş
35
Yıllar önce kayınvalidesinden öğrendi, işletme kurdu: Bir ilçenin sevilen lezzeti haline geldi

Ankara'nın Çubuk ilçesinde kurduğu işletmede tandır böreği satan 4 çocuk annesi Hülya Elma, 20 hemcinsine de istihdam kapısı araladı.

3gTNk-2PKkuQZIWlzTqgyg.jpg

Hülya Elma (46), ilçede düğün, sahur ve iftar sofralarının vazgeçilmezi tandır böreği yapımını yıllar önce kayınvalidesinden öğrendi.Hem kazanç sağlamak hem de ürünü nesilden nesle aktarmak isteyen Elma, 2022'de Cumhuriyet Mahallesi'nde börek dükkanı açtı.
LLTXhzknZEm6K6y1F8zpfA.jpg

Elma, yaptığı böreklere talebin armasıyla siparişlere yetişemeyince vardiyalı olarak 20 kadını da işletmesinde istihdam etti.
doPaWdc-FEaquCJmmbmRDw.jpg

İşletmesinde kıymalı, peynirli ve patatesli hazırladığı börekleri satan Elma, Ankara'nın çeşitli ilçelerinden gelen talebe göre pişirdiği ürünleri de alıcılarına ulaştırıyor.
beQix-lTDkKsDvMeBLx4fw.jpg

Hülya Elma, AA muhabirine, tandır böreğinin ilçenin sevilen lezzetlerinden olduğunu söyledi.Böreğin yapım aşaması hakkında bilgi veren Elma, şöyle konuştu:"İki kat incecik açılan yufkadan yapılır. Arası yağlanarak önce rulo şeklinde katlanarak bükülür, daha sonra da kesilip dik bir şekilde bastırılır. İçerisine isteğe göre kıyma, patates, peynir, soğan, maydanoz ve baharatlardan iç hazırlanır. Daha sonra üzerine yoğurt sürülür. İçerisine malzemesi konulan tandır böreği, ardından kısık ateşte saatlerce pişirilir, çıtır çıtır kızartılır."
p48BdzBOxkSEOjAo06VG_A.jpg

Elma, geçmişte tandırda lezzet bulan böreğin şimdilerde genellikle taş ya da elektrikli fırınlarda pişirildiğini ifade etti.
od7f9LNfXUijB8crOS7YEw.jpg

İşletmede çalışan kadınlardan Havva Sağlam (50) da annesi ve babaannesinden öğrendiği böreğinin yapım aşamalarının zahmetli olduğunu dile getirdi.Elife Üce (45) ise annesinden özenerek pişirmeye başladığı böreğin yöreye özgü bir ürün olduğunu kaydetti.
 

Bu konuyu görüntüleyenler

Ana Sayfa Kayıt Ol Giriş Yap
Üst