Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Merhaba Değerli Ziyaretçimiz, ForumaGel ailesi seni bekliyor! 🌟 Aramıza katılarak güçlü ve samimi topluluğumuzun bir parçası olabilirsin. Burada her üye değerli, her katkı kıymetli. Şimdi üye ol, bizimle birlikte gelişmenin ve keyifli sohbetlerin tadını çıkar! Sevgi ve Saygılarla, ForumaGel Yönetimi ❤️
Yan Yana Banner

Sünger Pandispanya Tarifi (1 Görüntüleyici)

S
Yan Yana Banner

Selim AKAY

Resim Yükle
1
forumagel.com
Katılım
30 Ara 2018
Konular
0
Mesajlar
147
Tepkime puanı
3
Puan
18
Konum
Mardin
Web sitesi
www.forumagel.com
Forumagel'in Değerli Üyeleri, Piştiğinde sünger gibi olan pandispanya yapmaya ne dersiniz? Özel günlerde ya da misafirlerinize yumuşak ve lezzetli bir pandispanya yedirmek istiyorsanız, bu tarifimizi mutlaka deneyin. İşte sünger pandispanya tarifi...

forumagel.com Sünger Pandispanya Tarifi


İnanılmaz yumuşak bir kıvam alan sünger pandispanya tarifi için malzemeleri hazırlayın. Daha önce pastanelerde yediğiniz pandispanyaları bile bir kenara iten bu tarifimiz ile evinizde daha sağlıklı pandispanyalar hazırlayabilirsiniz. Sünger gibi yumuşacık bir kıvam alan pandispanyayı, ister doğum günü pastası olarak hazırlayın isterseniz misafirlerinize ikramda bulunun. Peki, yumuşacık, sünger gibi pandispanya nasıl yapılır? İşte sünger pandispanya tarifi...

Malzemeler:

-4 adet yumurta ( oda sıcaklığında olsun )
-1 su bardağı toz şeker
-Yarım çay bardağı ılık su
-Çeyrek limonun suyu
-1 paket kabartma tozu
-1 paket şekerli vanilin
-1 su bardağı tepeleme + 1 su bardağından 2 parmak eksik un
-İsteğe göre yarım limon kabuğunun rendesi ve 1 yemek kaşığı limon suyu
-1 fiske tus


Pandispanya keki nasıl yapılır?

-Yumurtanın beyazı ve sarısını ayırın ve yumurtanın sarısını toz şekerle krema haline gelene kadar çırpın.

-Çeyrek limonun suyunu ve ılık suyu ilave edip iyice çırpın ve vanilini, kabartma tozunu da ilave ettikten sonra unu havadan eleyerek ilave edin, tahta bir kaşıkla karıştırın.

-Ayrı bir kapta yumurtanın beyazını bir fiske tuzla kar beyazı olana kadar yüksek devirde iyice çırpın.

-Önceden yaptığınız kek karışımına ilave edip tahta kaşıkla karıştırıp altı tabanına ve kenarına fırın kağıdı yerleştirdiğiniz 22 cm kelepçeli kek kalıbına dökün.

-Kek kalıbını hafif hafif tezgaha bir kaç defa vurun ve içindeki hava kabarcıklarının yukarı çıkmasını sağlayın.

-Önceden ısıtılmış 180 derecedei pişirirken fırının bir köşesine su dolu bir kase koyun bu işlem kekin daha yumuşak ve daha güzel gelmesini sağlar.

-Pandispanyanın üzeri iyice kızarana kadar pişirin,kekinizin piştiğinden emin olmadan fırının kapağını açmayın.

-Pişen ve soğuyan kekinizi kalıptan çıkarırken tepsinin kenarlarını bıcakla sıyırıp öyle çıkarın çünkü kalıbın kenarını yağlamadığımız için kenarlarına yapışabilir.

-Pandispanyanızı istediğiniz türde süsleyin.


Afiyet Olsun
 

Şu an konuyu görüntüleyenler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri