Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Merhaba Değerli Ziyaretçimiz, ForumaGel ailesi seni bekliyor! 🌟 Aramıza katılarak güçlü ve samimi topluluğumuzun bir parçası olabilirsin. Burada her üye değerli, her katkı kıymetli. Şimdi üye ol, bizimle birlikte gelişmenin ve keyifli sohbetlerin tadını çıkar! Sevgi ve Saygılarla, ForumaGel Yönetimi ❤️

SignUp Now!
  • Merhaba Değerli Ziyaretçimiz, ForumaGel ailesi seni bekliyor! 🌟 Aramıza katılarak güçlü ve samimi topluluğumuzun bir parçası olabilirsin. Burada her üye değerli, her katkı kıymetli. Şimdi üye ol, bizimle birlikte gelişmenin ve keyifli sohbetlerin tadını çıkar! Sevgi ve Saygılarla, ForumaGel Yönetimi ❤️
Yan Yana Banner

SpaceX'ten ISS'e özel seferler için yeni ortaklık (1 Görüntüleyici)

Katılım
12 Ocak 2019
Mesajlar
11,275
SpaceX'ten ISS'e özel seferler için yeni ortaklık

Elon Musk'ın uzay şirketi SpaceX, Kaliforniyalı girişim Vast ile Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) özel seferler düzenlemek için ortaklık kurdu.

SpaceX, Uluslararası Uzay İstasyonuna (ISS) özel seferler düzenlemek üzere Kaliforniyalı start-up Vast ile ortaklık kurduğunu açıkladı.

Hala NASA onayı gerektiren bu seferler, ilk ticari uzay istasyonunu gelecek yıl fırlatmayı hedefleyen Vast için önemli bir kilometre taşını işaret ediyor.

SpaceX'in CEO yardımcısı Gwynne Shotwell, uzay yolculuğu fırsatlarını genişlettiğini söyleyerek ortaklıktan duyduğu heyecanı dile getirdi.

UZAY İSTASYONU'NUN YERİNİ HAVEN-2 ALACAK

ISS, SpaceX tarafından 2030 yılında hizmet dışı bırakılacak ve Vast, Axiom Space, Blue Origin ve Voyager Space gibi şirketler özel uzay istasyonu kurmak için yarışıyor.

2021 yılında kurulan Vast, 2025 yılında kompakt bir uzay istasyonu olan Haven-1'i ve ardından ISS'in yerini almak üzere tasarlanan Haven-2'yi fırlatmayı planlıyor.

Şirketin uzun vadeli hedefi, uzayda sürdürülebilir insan yaşamını mümkün kılmak için yapay yerçekimi habitatları geliştirmek.
 

Şu an konuyu görüntüleyenler

Geri
Üst