Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Merhaba Değerli Ziyaretçimiz, ForumaGel ailesi seni bekliyor! 🌟 Aramıza katılarak güçlü ve samimi topluluğumuzun bir parçası olabilirsin. Burada her üye değerli, her katkı kıymetli. Şimdi üye ol, bizimle birlikte gelişmenin ve keyifli sohbetlerin tadını çıkar! Sevgi ve Saygılarla, ForumaGel Yönetimi ❤️
Yan Yana Banner

Sovyet uydusu yaklaşıyor! Dünya'ya meteor gibi çarpabilir (1 Görüntüleyici)

darkbey03
Yan Yana Banner

darkbey03

Resim Yükle
0
forumagel.com
Katılım
22 May 2023
Konular
12
Mesajlar
15
Tepkime puanı
0
Puan
1
Yaş
45
Sovyet uydusu Dünya'ya meteor gibi çarpabilir

Gök bilimciler, Sovyetler tarafından uzaya gönderilmiş bir uydunun şidetli şekilde Dünya'ya düşebileceği konusunda uyardı.

Gök bilimcilere göre, Venüs'e inişe dayanıklı olarak tasarlanan yarım tonluk Sovyet uzay aracı iki hafta içinde bi Dünya'ya çarpabilir. 1972 yılında fırlatılan uzay aracı, Dünya yörüngesini hiç geçemedi ve kalıntıları elli yıldan uzun süredir gezegenin etrafında dönüyor. Yaklaşık 2 hafta sonra, alışılmadık bir kontrolsüz yeniden giriş gerçekleşecek. Tahminlere göre 10 Mayıs tarihinde ateşli bir inişle Dünya'ya geri düşmeye başlayacak.

SAĞLAM KALMASI MÜMKÜN Uzay aracı Venüs'e inişte sağlam kalacak şekilde tasarlandığı için yeniden giriş sırasında yanarak parçalanma ihtimali düşük görülüyor. Delft Teknoloji Üniversitesi'nde uzay durum farkındalığı öğretim görevlisi olan Dr. Langbroek, "Bu, Venüs atmosferinden geçmek için tasarlanmış bir iniş aracı olduğundan, Dünya atmosferine yeniden girişten ve çarpmadan sağlam bir şekilde kurtulması mümkün." dedi.

SERT BİR DÜŞÜŞ OLACAK Yaklaşık bir metre çapında ve 500 kg ağırlığındaki sonda atmosfere yeniden girmeyi başarırsa, çok sert düşecek. Uzay aracının yaklaşık 250 km/s hızla Dünya'ya çarpabileceği tahmin ediliyor. Casus uyduları, meteorları ve asteroitleri izleyen öğretim görevlisi, "Burada söz konusu olan riskler çok yüksek değil, ancak sıfır da değil" dedi. Dünya'ya yaklaşan sondanın ne zaman ve nereye düşeceği henüz belirsizliğini koruyor.
 

Şu an konuyu görüntüleyenler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri