• Merhaba değerli Foruma Gel üyeleri formumuza kayıt olarak sizlerle birlikte büyüyebiliriz. Sizleri seviyoruz. Foruma Gel Yönetimi!

Soğuk kış günlerinin damak çatlatan lezzeti: 1 haftalık emek sonrası sofraları süslüyor

forumagel

Admin
Katılım
12 Ocak 2019
Konular
4,294
Mesajlar
4,410
Beğeni
18
Online
4 saat 17 dakika
Yaş
34
Soğuk kış günlerinin damak çatlatan lezzeti: 1 haftalık emek sonrası sofraları süslüyor

Erzincan’da kadınlar, yaklaşık bir haftalık bir işlemin ardından hazır hale gelecek kışlık eriştelerini kesmeye başladı. Erişteler soğuk günlerde damak çatlatmaya hazır olacak.

JF_JHoJ8y0G1iLpKEBgB_A.jpg

Özellikle kışın tüketilmek üzere erişte kesimine başlandı. Erişte yapımı için özel olarak yoğrulan hamurlar şerit halinde kesildikten sonra, kibrit çöpü formunda kesiliyor.
aAcqpxdG00yJEx7lRxNirg.jpg

Dört kişilik bir aile için hazırlanan ve ortalama 20 kilo olan erişteler, özenle kesildikten sonra belli bir süre kurutulmak için nemden uzak olan bir ortamda bekletiliyor.
jYWG8y0n9EmPW0qoea64NQ.jpg

Hazırlanmasından kurumasına kadar yaklaşık 1 haftalık emek isteyen erişteler daha sonra başta makarna olarak veya farklı yemeklerde kullanılarak sofraları süsleyecek.
 

Bu konuyu görüntüleyenler

Ana Sayfa Kayıt Ol Giriş Yap
Üst