Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Merhaba Değerli Ziyaretçimiz, ForumaGel ailesi seni bekliyor! 🌟 Aramıza katılarak güçlü ve samimi topluluğumuzun bir parçası olabilirsin. Burada her üye değerli, her katkı kıymetli. Şimdi üye ol, bizimle birlikte gelişmenin ve keyifli sohbetlerin tadını çıkar! Sevgi ve Saygılarla, ForumaGel Yönetimi ❤️

SignUp Now!
  • Merhaba Değerli Ziyaretçimiz, ForumaGel ailesi seni bekliyor! 🌟 Aramıza katılarak güçlü ve samimi topluluğumuzun bir parçası olabilirsin. Burada her üye değerli, her katkı kıymetli. Şimdi üye ol, bizimle birlikte gelişmenin ve keyifli sohbetlerin tadını çıkar! Sevgi ve Saygılarla, ForumaGel Yönetimi ❤️
Yan Yana Banner

Otomotiv satışlarında mart rekoru kırıldı (1 Görüntüleyici)

Katılım
12 Ocak 2019
Mesajlar
11,276
Otomotiv satışlarında mart rekoru

Otomobil ve hafif ticari araç pazarı martta 116 bin 900 adet ile rekor kırdı. Elektrik ve hibrit payı da yüzde 42 ile zirveyi gördü.

Otomobil ve hafif ticari araç satışları mart ayında geçen yıla göre yüzde 6,4 artışla yeni zirve olan 116 bin 900 adede çıktı. Elektrikli ve hibrit otomobillerin pazardan aldığı pay yüzde 42'yi aşarak yeni zirveyi gördü. Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) verilerine göre mart ayında otomobil satışları yüzde 5,5 artışla 91 bin 828 adede yükseldi. Hafif ticari araç pazarı da yüzde 10,2 büyüyerek 25 bin 72 olarak gerçekleşti. Düşük kredi miktarları ve görece yüksek faizlere rağmen artan talep ve yeni modellerin pazara girişi satışların son aylarda güçlü seyretmesinde rol oynadı. Hafif araç satışları ilk çeyrekte 276 bin 284 adet ile yüzde 6,5 düşüş kaydetti. Buna rağmen hafif ticari satışları, geçen yılki rekorun ardından tarihin en iyi ikinci performansını kaydetti. Saf elektrikli ve hibrit otomobil satışları mart ayında geçen yıla göre yüzde 123,3 artışla 38 bin 724 adet olurken, otomobil pazarından yüzde 42,2 pay aldı.
 

Şu an konuyu görüntüleyenler

Geri
Üst