• Merhaba değerli Foruma Gel üyeleri formumuza kayıt olarak sizlerle birlikte büyüyebiliriz. Sizleri seviyoruz. Foruma Gel Yönetimi!

ÖSYM duyurdu: DGS ek tercih sonuçları açıklandı (DGS ek yerleştirme sonuçları sorgulama)

forumagel

Admin
Konular
5,004
4 saat 17 dakika
ÖSYM duyurdu: DGS ek tercih sonuçları açıklandı (DGS ek yerleştirme sonuçları sorgulama)

DGS ek tercih sonuçları açıklandı. 25-31 Ekim 2024 tarihleri arasında tercihleri alınan 2024 Dikey Geçiş Sınavı (2024-DGS) ek yerleştirme sonuç duyurusu ÖSYM tarafından yapıldı. DGS ek yerleştirmeyle bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adayların işlemleri, ilgili üniversite tarafından yapılacak.

v8N3VlDZ8kqJEWxu14e2ZA.jpg

25-31 Ekim 2024 tarihleri arasında tercihleri alınan 2024 Dikey Geçiş Sınavı (2024-DGS) ek yerleştirme işlemleri tamamlandı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) iki yıllık meslek yüksekokulu eğitimlerini 4 yıllık lisans programlarında devam ettirmek isteyenler için düzenlenen 2024 Dikey Geçiş Sınavı (2023-DGS) ek yerleştirme sonuçları açıklandı.
M6LwUJkNa0yWc9MtFIoKhQ.jpg

Adaylar, DGS ek tercih sonuçlarına 7 Kasım 2024 tarihinden itibaren ÖSYM’nin adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle erişebilecek. DGS EK TERCİH SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN
07bhpCiYXE61E84Up_vTLQ.jpg

Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri, ilgili üniversite tarafından 11-15 Kasım 2024 tarihleri arasında yapılacak.
MsJ5cToHvkWVRgHAUKRQFw.jpg

Elektronik kayıtlar ise 11-13 Kasım 2024 tarihleri arasında yapılabilecektir.Kayıt için adayların, yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekmektedir.

Bu konuyu görüntüleyenler

Ana Sayfa Kayıt Ol Giriş Yap