• Merhaba değerli Foruma Gel üyeleri formumuza kayıt olarak sizlerle birlikte büyüyebiliriz. Sizleri seviyoruz. Foruma Gel Yönetimi!

Oğuzlar'da mesai başladı: Odun ateşinde kaynatılarak hazırlanıyor

forumagel

Admin
Katılım
12 Ocak 2019
Konular
4,287
Mesajlar
4,403
Beğeni
18
Online
4 saat 17 dakika
Yaş
34
Oğuzlar'da mesai başladı: Odun ateşinde kaynatılarak hazırlanıyor

Ceviz diyarı Oğuzlar 'da cevizli sucuk mesaisi başladı. Dünyaca ünlü, coğrafi işaretli Oğuzlar cevizi ile yapılan cevizli sucuklar hem kışın yemek için dolaplara koyuluyor hem de satışa sunuluyor.

chzH12uk_EaxsH9LUW26wg.jpg

Türkiye'nin yüzde 8'lik ceviz ihtiyacının karşılayan Oğuzların hamarat kadınları sabahın erken saatlerinde kazanın altını yakarak odun ateşinde pekmezi kaynatmaya başlıyorlar.
lKCxWv5o2kiKHFQKRG8xzQ.jpg

Büyük zahmetler ile yetiştirdikleri cevizleri ipe dizen kadınlar uzun süre kaynayan ve koyu kıvama gelen pekmeze cevizi bandırarak işlemi bitiriyorlar.
6h7FstQYuEi5MLTvoHoyeA.jpg

Oğuzların hamarat kadınlarının ve onlara yardımcı olan eşlerinin gün boyunca büyük çabası ile kış boyu yiyecekleri cevizli sucuklarını ve pestilleri hem kendileri için hem de şehir dışında yaşayan çocukları için dolaplara koyuyorlar.
1plY9ZNSrkGpGZsh1GWcew.jpg

Coğrafi işaretli olan Oğuzlar cevizinin yanı sıra cevizli sucuk ve pestil içinde coğrafi işaret alınması için girişimlerin yapılması ilçe için büyük önem arz ediyor.
5bNlaaQbSUmnJL0b65PR4g.jpg

Diğer cevizli sucuklar ve kömelere göre daha çok ceviz koyulan sucuklar hiçbir katkı maddesi olmadan, bol malzeme ile yapılmaktadır.
kczUwqpbWEqqRgSYE6yCOQ.jpg
 

Bu konuyu görüntüleyenler

Ana Sayfa Kayıt Ol Giriş Yap
Üst