- Konular
- 24

2025 yılında Milli Eğitim Bakanlığı kadrosundaki ihtiyaç doğrultusunda öğretmen ataması yapacak. Bütçe doğrultusunda planlama yapan Bakanlık ardından kontenjanları ve branş dağılımını belirleyecek. Geçtiğimiz yıl 20 bin öğretmen atamasında süreç Mayıs ayında başlarken gözler, Kabine Toplantısı’na çevrilmişti. Binlerce öğretmen adayını ilgilendiren karar Ankara'dan geldi. Peki, sözleşmeli öğretmen alımı ne zaman?

Cumhurbaşkanı Erdoğan düzenlenen Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada 25 bin öğretmenin atanacağı müjdesini verdi. Yapılacak öğretmen alımının bir kısmı Milli Eğitim Akademisi bünyesinde olacak. Bu gelişmelerle beraber öğretmen adayları şimdi ise kontenjanlar ve başvuru takvimine odaklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğretmen atamalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. 25 bin öğretmen ataması yapılacağını ilan Erdoğan, sürecin önümüzdeki günlerde başlayacağını söyledi. Milli Eğitim Bakanlığı 2025 yılında yapılması planlanan öğretmen atamalarına ilişkin henüz takvim yayımlanmadı. Bu kapsamda resmi kurum ya da kişilerden açıklamalar gelince haberimizde yer vereceğiz.

2024: 20 bin öğretmen ataması2023: 45 bin öğretmen ataması2022: 20 bin öğretmen ataması2021: 15 bin öğretmen ataması2020: Toplam 40 bin öğretmen ataması

Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen ataması kontenjanları, ihtiyaçlara göre belirleniyor. Ayrıca alım yapılacak toplam kontenjan belirlenirken Milli Eğitim Bakanlığına ayrılan bütçe dikkate alınıyor. 2025 yılında yapılacak öğretmen atamasına ilişkin kılavuz yayınlandıktan sonra toplam kontenjan belli olacak.

Bakanlık tarafından öğretmen ataması kılavuzu yayımlandıktan sonra adaylar belirlenen tarihlerde ön başvuru ve sözlü sınav merkezi tercihi yapıyor. Sözlü sınavlar uygulandıktan sonra sınav sonuçlarına göre atama tercihleri yapılıyor ve mülakatları geçen adayların görev yeri ve başlangıç tarihi belirleniyor.Öğretmen atamasında süreçler bir sonraki eğitim yılının başlangıcına kadar tamamlanıyor.