• Merhaba değerli Foruma Gel üyeleri formumuza kayıt olarak sizlerle birlikte büyüyebiliriz. Sizleri seviyoruz. Foruma Gel Yönetimi!

Kış geldi, satışlar arttı: Grip, nezle ve boğaz ağrısından korunmak için içiliyor

forumagel

Admin
Katılım
12 Ocak 2019
Konular
10,470
Mesajlar
10,586
Beğeni
20
Online
4 saat 18 dakika
Yaş
35
Kış geldi, satışlar arttı: Grip, nezle ve boğaz ağrısından korunmak için içiliyor

Eskişehir'de aktarlık yapan esnaf Sibel Şahin, grip ve nezle gibi hastalıklara karşı korunmak için kış çayı satışlarının arttığını söyledi.

VTPef9tR0E6oZfCZ_kJaEA.jpg

Kış mevsimi kent genelinde etkisini hissettiriyor. Soğuk havalar vatandaşa zaman zaman zorluk yaşatırken, sağlığa birçok faydası olduğu inanılan kış çayı satışları yoğunlaştı.
sxIvd7i7EUSCWgmdEybjhA.jpg

İçerisinde ada çayı, mersin yaprağı, hatme çiçeği, altın otu, gül yaprağı, ebe gümeci, nar kabuğu, portakal kabuğu ve atom küp gibi doğal bitkiler bulunan karışıma oldukça ilgi gösterildiğini söyleyen aktar esnafı Sibel Şahin, vatandaşın kış çayını boğazı yumuşattığı için grip ve nezle gibi hastalıklara iyi gelmesi amacıyla tercih ettiğini belirtti.
UBLCMCQ7JEeKXpLpATASKw.jpg

Kış çayının bardağa bir tutam atılması ve üzerine sıcak su ilave edilmesinden 10 dakika sonra tüketildiğini ifade Şahin, isteğe göre içerisine bal da ilave edilebileceğini dile getirdi.
NfTentoH7Ua7M1y26DpQvQ.jpg

Rahatsızlandıkları zaman kendisinin de kış çayı tükettiğini aktaran esnaf Sibel Şahin, "Kış çayı çok fazla satılan bir ürün.
t6pjJOJaSEmCBTvl5DOk1w.jpg

Vatandaş gibi biz de çok fazla kış çayı tüketiyoruz. İçerisinde ada çayı, mersin yaprağı, hatme çiçeği, altın otu, gül yaprağı, ebe gümeci, nar kabuğu, portakal kabuğu ve atom küp bulunuyor.
PSYtN9j9WEmuAyKfEPPxPA.jpg

Çok şifalı olduğuna inanılan bir çayımızdır. Hele ki kış döneminde daha fazla tüketiliyor. Boğaz ağrısı, iltihap, grip ve nezle durumlarında içiliyor. Boğazı yumuşattığı gibi balgam sökmeye de iyi geliyor.
2Y8AI0Le3kKWdc0YNPlJ7Q.jpg

Vatandaş kış çayını aldığında bardağa bir tutam atacak, üstüne de sıcak su dökecek. Sonra üstünü kapatıp 10 dakika bekletecek, yani çaydanlıkta kaynatmayacak ama yine demleme usulü olacak. Böyle rahatlıkla tüketilebilir" dedi.
 

Bu konuyu görüntüleyenler

Ana Sayfa Kayıt Ol Giriş Yap
Üst