Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Merhaba Değerli Ziyaretçimiz, ForumaGel ailesi seni bekliyor! 🌟 Aramıza katılarak güçlü ve samimi topluluğumuzun bir parçası olabilirsin. Burada her üye değerli, her katkı kıymetli. Şimdi üye ol, bizimle birlikte gelişmenin ve keyifli sohbetlerin tadını çıkar! Sevgi ve Saygılarla, ForumaGel Yönetimi ❤️
Yan Yana Banner

Ekonomistler Trump’a meydan okudu: Bine yakın isimden tarife karşıtı deklarasyon (1 Görüntüleyici)

Kathleen69
Yan Yana Banner

Kathleen69

Resim Yükle
1
forumagel.com
Katılım
21 Kas 2021
Konular
26
Mesajlar
129
Tepkime puanı
0
Puan
0
Yaş
52
Ekonomistler Trump’a meydan okudu

ABD’de iki Nobel ödüllü ekonomist dahil çok sayıda isim, Trump’ın tarife politikasını eleştirerek bu gidişatın ülkeyi resesyona götürebileceğini vurguladı.

Aralarında Nobel ödüllü iki ismin de olduğu ekonomistler ortak bir mektuba imza atarak ABD Başkanı Donald Trump’ın gümrük vergisi tarifelerine ilişkin politikasını eleştirdi.

20 Nisan Pazar günü itibarıyla 997 kişinin imzasının bulunduğu “tarife karşıtı deklarasyonda” Trump’ın tarife politikasının “yanlış yönlendirme” sonucunda atılan bir adım olduğuna işaret edildi, bunun ABD’nin kendi kendisini maruz bırakacağı bir ekonomik durgunluğa (resesyon) yol açacağı uyarısında bulunuldu. “TARİFE POLİTİKASININ CEREMESİNİ İŞÇİLER ÇEKECEK” Business Insider haber sitesinin aktardığına göre, Trump yönetiminin “ticarete zarar veren tutarsız politikalarını” geriye döndürme süresinin dolmak üzere olduğuna dikkat çekilen ortak mektupta, “Tarife politikasından yana olanlar, bu önlemleri ‘ekonomik özgürleşme’ eylemleri olarak lanse ediyor. Fakat tarifeler bunun yerine Amerika’nın öncülüğündeki insan özgürlüğü ve refah çağını başlatan özgürlük ilkelerini tersine çeviriyor” uyarısı yapıldı. “Mevcut ABD yönetiminin tarifelerinin sıradan Amerikalıların karşı karşıya kaldığı ekonomik şartların yanlış anlaşılmasından kaynaklandığına” dikkat çeken ekonomistler, “Amerikalı işçilerin bu yanlış yönlendirme sonucu hayata geçirilen politikaların ceremesini çekeceği, bu yükün ise kendisini artan fiyatlar ve kendi kendine ortaya çıkarılan bir resesyon olarak göstereceği” yorumunu yaptı. MEKTUBA KİMLER İMZA ATTI? ABD Başkanı Trump, başta Çin olmak üzere çok sayıda ülkeye karşı çeşitli ve değişen oranlarda başlattığı tarife politikasının ticaret açığını tersine çevirmeyi amaçladığını söylüyor. Trump’a göre, söz konusu politika ABD’nin üretim sektörünü de canlandırma amacı taşıyor. Trump, bu ay başında yaptığı bir açıklamada, “geçiş sürecinde bazı sorunların olabileceğini” kabul etmiş ancak ABD’nin bu yolda devam edeceğinin sinyalini vermişti. Trump’ın tarife politikasını eleştirerek ortak mektuba imza atan isimler arasında Nobel ödüllü ekonomistler James Heckman ve Vernon Smith, ekonomist ve eski Cumhuriyetçi Teksas senatörü Phil Gramm ve eski başkan George W. Bush döneminde Ekonomi Danışmanları Konseyi’nin başkanlığını yürüten N. Gregory Mankiw gibi isimler yer aldı. Ekonomistler, mektuplarında “kendi dünya görüşlerinin sonunda galip geleceği konusunda iyimser olduklarını” da ifade etti.
 

Şu an konuyu görüntüleyenler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri