forumagel
Admin
- Konular
- 4,287
- 4 saat 17 dakika
Yerli helikopter GÖKBEY jandarmada. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan terörle mücadelede dikkat çeken mesajlar vererek "Terörle mücadelemizde bizi yolumuzdan geri çeviremez." dedi. Terörü biterecek her türlü vasıtayı devreye alacaklarının altını çizen Erdoğan, "85 milyon birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde yaşayacak. Devletimiz katil sürülerinden daha güçlüdür." açıklamasında bulundu.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
haberi! Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi'nin (TUSAŞ) Türk mühendislerin üretip geliştirdiği çok amaçlı helikopter GÖKBEY bugün jandarmanın envanterine giriyor.GÖKBEY, ABD yapımı UH-1 helikopterlerinin yerini alacak. 12 yolcu kapasitesi, 306 km/sa azami hız ve 5+ saat havada kalış süresi ile dikkat çeken GÖKBEY’in üretiminde, geçen günlerde terör saldırısında hayatını kaybeden mühendis Zahide Güçlü Ekici'nin de görev alması helikopterin önemini artırıyor.
TESLİM TÖRENİ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TUSAŞ Merkez Yerleşke'de T625 Gökbey Helikopteri Teslimat Töreni'ne katılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:
Ülkemiz içinde ve dışında yaşayan tüm vatandaşlarımın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı tebrik ediyorum. 23 Ekim'de TUSAŞ'a hain terör saldırısında şehit olan 5 kardeşimize rahmet niyaz ediyorum. Rabbim şehitlerimizin ruhlarını şad, mekanlarını cennet eylesin. Terör eyleminde yaralanan 22 kardeşimizin çoğu taburcu edildi. Tedavileri süren 5 kardeşimize acil şifalar temenni ediyorum.
TUSAŞ çalışanlarımızın yaşadıkları terör saldırısına rağmen dik ve dirayetli duruşu her türlü takdirin üzerindedir. Şehitlerimizin fedakarlıklarıyla güven içinde yaşıyoruz. Hainlere inat daha fazla çalışacağız daha fazla üreteceğiz diyen kahramanlarına ülkem ve milletim adına teşekkür ediyorum.
"HER TÜRLÜ VASITAYI DEVREYE ALACAĞIZ"
Terörle mücadelemizde bizi yolumuzdan geri çeviremez. Ülkemize yönelik bir tehdit unsuru tespit edersek onu ortadan kaldırmaktan bizi kimse alıkoyamaz. Terörü biterecek her türlü vasıtayı devreye alacağız.
85 milyon birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde yaşayacak. Devletimiz katil sürülerinden daha güçlüdür.