• Merhaba değerli Foruma Gel üyeleri formumuza kayıt olarak sizlerle birlikte büyüyebiliriz. Sizleri seviyoruz. Foruma Gel Yönetimi!

Cemal Enginyurt'a soruşturma

forumagel

Admin
Konular
10,501
4 saat 18 dakika
Cemal Enginyurt'a soruşturma

CHP'ye katılan İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt hakkında "Cumhurbaşkanı'na hakaret" ve "tehdit" suçlarından soruşturma başlatıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Cemal Enginyurt'un, CHP TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında kullandığı ifadelere ilişkin harekete geçti. Başsavcılık, Enginyurt hakkında “Cumhurbaşkanı'na hakaret” ve “tehdit” suçlarından resen soruşturma başlattı.

CEMAL ENGİNYURT NE DEMİŞTİ?

Cemal Enginyurt, CHP TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada şunları söylemişti:

"...Saraylarda yaşayan Yezid olmaktansa Kerbela çöllerinde Şehit Hüseyin olacağız dedik. Onun için bu korku imparatorluğunun yaratıcısına sesleniyorum, bu tek adamlık sevdasıyla baskı ve zulüm düzenini kurana sesleniyorum ve Silivri'dekiler adına sesleniyorum; zulüm denizinde yüzemez gemi, batırmazsak bize yazıklar olsun. Suçsuz yattığımız zindanda sizi yatırmazsak bize yazıklar olsun."

Bu konuyu görüntüleyenler