forumagel
Admin
- Konular
- 10,501
- 4 saat 18 dakika

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenen bursluluk sınavına Ortaokul 5,6,7,8. sınıf ile 9,10 ve 11’nci sınıf öğrencileri katılabiliyor. Bursluluk sınavı başvuruları bu yıl 10 Şubat-3 Mart 2025 tarihleri arasında alınırken gözler sınav takvimine çevrildi. Bakanlık tarafından yayınlanan takvime göre İOKBS olarak da bilinen sınav 27 Nisan tarihinde organize edilecek. İşte, bursluluk sınav giriş belgesi ve sınava ilişkin bilgiler…

Bursluluk sınavında öğrencilere 80 soru yöneltilirken bu soruların yanıtlanması için 100 dakika süre veriliyor. Türkçe, Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilgiler/Sosyal Bilimler testlerinin ağırlık katsayıları 3 olurken puan hesaplamasına aynı katkıyı yapıyor. Ortaokul ve lise öğrencileri sınav hazırlıklarını sürdürürken başvuru süreci tamamlandı. Milli Eğitim Bakanlığı, sınavda başarılı olan öğrencilere bir eğitim yılında toplam 12 ay boyunca burs yatıracak. Peki 2025 Bursluluk sınav giriş belgeleri 2025 ne zaman açıklanacak? İşte, İOKBS sınav tarihi ve giriş belgesi detayları…

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak bursluluk sınavı başvuruları 3 Mart’ta tamamlandı. Ortaokul ve lise öğrencilerinin katılacağı sınav 27 Nisan tarihinde yapılacak.

Bursluluk sınav giriş belgesi, kılavuzda yer alan bilgiye göre meb.gov.tr adresinden “ Sınav tarihinden en az 7 gün önce” ilan edilecek. Sınav giriş belgesi üzerinde adayın sınava gireceği okulun adı, açık adresi, salon ve sıra bilgisi yer alacak.27 Nisan’da sınav giriş belgesi yanında olmayan adaylar veya geçerli kimlik belgesi bulunmayanlar, sınav salonlarına alınmayacak. Öğrenciler, fotoğraflı sınav giriş belgesinde bulunan bina, salon ve sırada sınava katılacak.

BURSLULUK SINAVI SORU SAYILARI5,6,7’nci sınıflar;Türkçe 20Matematik 20Fen Bilimleri 20Sosyal Bilgiler 209,10 ve 11’nci sınıflarTürk Dili ve Edebiyatı 20Matematik 20Fen Bilimleri (Fizik, Kimya, Biyoloji) 20Sosyal Bilimler 20

Bursluluk sınava katılacak öğrencilerin uyması gereken bazı sınav kuralları bulunuyor. Kurallar, İOKBS sınav giriş belgesi üzerinde bulunuyor. Başvuru şartlarını taşımadığı halde sınava girilmesi, geçerli kimlik belgesinin ibraz edilmemesi, öğrencinin yerine başkasının sınava girmesi, başka bir öğrenciye ait evrakın kullanılması gibi durumlarda sınav geçersiz sayılacak.

Bursluluk sınavı değerlendirmesi yapılırken her test için yanlış cevap sayısının üçte biri, doğru cevap sayısından çıkarılarak geçerli cevaplara gelecek ham puanlar bulunacak. Sınavın değerlendirmesi yapılırken 3 yanlış cevap 1 doğru yanıtı götürecek. MEB tarafından paylaşılan kılavuza göre sonuçlar, 30 Mayıs tarihinde meb.gov.tr adresinden paylaşılacak. Adaylar T.C. kimlik numarası ve doğum tarihiyle birlikte sonuçları görüntüleyebilecek.