Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu 45 idari personel alacak: BDDK idari personel alımı başvurusu nasıl yapılır, başvuru şartları neler?

Katılım
12 Ocak 2019
Konular
1,553
Mesajlar
1,667
Tepkime puanı
18
Çevrimiçi zaman
4 saat 4 dakika
Yaş
34
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu 45 idari personel alacak: BDDK idari personel alımı başvurusu nasıl yapılır, başvuru şartları neler?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu 45 idari personel yapılacağını duyurdu. Yapılan duyuru ardından gözler Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu idari personel alımı ilanının ayrıntıları merak ediliyor. Peki, BDDK idari personel alımı başvurusu nasıl yapılır, başvuru şartları neler?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, “ Memur”, “Mühendis”, “Grafiker”, “Sekreter”, “Tekniker”, “Teknisyen” ve “Şoför” kadrolarına kamu hizmetine ilk defa Kurumumuzda başlayacak olan adaylar arasından giriş sınavı sonuçlarına göre idari personel alınacaktır. Giriş sınavı, “Memur”, “Mühendis”, “Grafiker”, “Sekreter”, “Tekniker” ve “Teknisyen” kadroları için sözlü sınav şeklinde; “Şoför” kadrosu için ise sözlü sınav ve uygulamalı sınav şeklinde iki aşamalı olarak yapılacak. BAŞVURU NASIL YAPILIR? Adaylar başvurularını 10 Ekim 2024 - 20 Ekim 2024 tarihleri arasında saat 23:59:59’a kadar e-Devlet üzerinde Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı ( ) üzerinden giriş yaparak, belirtilen takvimde aktif hale gelecek olan iş başvuru ekranını kullanarak gerçekleştirecek. BAŞVURU ŞARTLARI 1) Türk Vatandaşı olmak. 2) Kamu haklarından mahrum bulunmamak. 3) Türk Ceza Kanunu’nun 53’üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak. 4) Askerlik durumu itibarıyla; askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak. 5) Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak. 6) 5411 sayılı Bankacılık Kanunu’nun 8’inci maddesinin birinci fıkrasının (a), (b), (c) ve (d) bentlerinde yer verilen şartları taşımak. 7) 5411 sayılı Bankacılık Kanunu’nun 26’ncı maddesi hükmü kapsamında çalışması yasaklananlardan olmamak. 8) Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırmasında kamu hizmetine atanmasına engel bir durumu bulunmamak.
 

Users who are viewing this thread

Ana Sayfa Kayıt Ol Giriş Yap
Üst