Sol Banner
Sağ Banner
Sol Banner
Sağ Banner
  • Merhaba Değerli Ziyaretçimiz, ForumaGel ailesi seni bekliyor! 🌟 Aramıza katılarak güçlü ve samimi topluluğumuzun bir parçası olabilirsin. Burada her üye değerli, her katkı kıymetli. Şimdi üye ol, bizimle birlikte gelişmenin ve keyifli sohbetlerin tadını çıkar! Sevgi ve Saygılarla, ForumAgel Yönetimi ❤️

Avustralya, sosyal medyaya 16 yaş sınırı koymayı planlıyor

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan forumagel
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Katılım
12 Ocak 2019
Mesajlar
11,276
Tepkime puanı
30
Puan
48
Yaş
36
Avustralya, sosyal medyaya 16 yaş sınırı koymayı planlıyor

Avustralya hükümeti, çocukların sosyal medyayı kullanmaya başlaması için 16 yaş sınırı koymayı ve platformları buna uymak konusunda sorumlu tutmaya hazırlanıyor.

Başbakan Anthony Albanese, gazetecilere yaptığı açıklamada, sosyal medya kullanımına yaş sınırı getirilmesi yönündeki çalışmalarını değerlendirdi. Sosyal medyanın çocuklara zarar verdiğini ifade eden Albanese, "Ben buna son veriyorum." şeklinde konuştu. Sosyal medya kullanımına 16 yaş sınırının getirileceği yasanın bu yıl içerisinde Parlamento'ya sunulması beklenirken, Albanese, yaş sınırlamasının, yasanın kabul edilmesinde 12 ay sonra yürürlüğe gireceğini aktardı. Yaş sınırını ihlal etmeleri halinde sosyal medya platformlarına ceza verilecek. Facebook ve Instagram'ın sahibi Meta, şirketin Avustralya hükümetinin önerdiği yaş sınırlamasına saygı gösterileceğini açıkladı. Sosyal medya platformu X konuya ilişkin yorum talebine hemen yanıt vermezken, TikTok ise yorum yapmayı reddetti.
 
Geri
Üst