• Merhaba değerli Foruma Gel üyeleri formumuza kayıt olarak sizlerle birlikte büyüyebiliriz. Sizleri seviyoruz. Foruma Gel Yönetimi!

245 kiloydu, 2,5 yılda 145 kilo verdi: "Beni kaldıramazsınız, çürür giderim o yatakta"

forumagel

Admin
Konular
6,898
4 saat 17 dakika
245 kiloydu, 2,5 yılda 145 kilo verdi:

İzmir'de yaşayan 245 kilodaki Selçuk Saygılı, hastalığı sürecinde yatağa bağımlı tedavi gören kayınbabasının durumundan etkilenerek 2,5 yılda 145 kilo verdi.

eArDwUDh10uAB-mIx2DQSw.jpg

Hayatının büyük bölümünde kilo problemi yaşayan 36 yaşındaki Saygılı, 8 yıl önce 180 kilodayken evlenmeye karar verdiğinde, damatlığa girebilmek için 40 kilo verdi.
iF1fcEsBLk-fBafU08dABQ.jpg

Evlendikten sonra yine kilo alan inşaat teknikeri Saygılı, 245 kiloya kadar çıktı.
nFK89bJRWk-6ekZx6HKXAg.jpg

Arkadaşlarının kiloları nedeniyle "Minik" lakabını taktığı Saygılı, evinde yaklaşık 2 yıl kalan yatağa bağımlı kayınbabasının yaşadığı zorluklardan etkilenerek zayıflamaya karar verdi.
LeLNBHxISUuuwmMJ5hUYAg.jpg

Saygılı, 2,5 yıl önce doktorların yardımıyla önce diyet programına başladı. İlk aşamada 40 kilo veren Saygılı, geçen sürede mide ameliyatı, diyet ve spor ile 105 kilo daha vermeyi başardı.
q1j7wIPmSEWjj6JD5e6Sbw.jpg

Saygılı, eskiden giydiği ve şimdi kendisine çok büyük gelen kıyafetlerini hatıra olarak saklıyor.
RY1IFZIwjkSjMvDwjgCUzw.jpg

Saygılı, AA muhabirine kendini bildiğinden beri kilolu olduğunu söyledi.
eFieeqWLPk6Rcz0bv27IOQ.jpg

Daha önce kilolu olmayı umursamadığını ifade eden Saygılı, yatalak kayınbabasına bir süre baktıklarını, bu süreçte yatalak olmanın zorluğunu gördüğünü kaydetti.
GHkTNqFV8UGTh5sjS66bfA.jpg

Saygılı kayınbabasını zaman zaman yataktan kaldırmak zorunda kaldığını söyleyerek, "60 kilo olan kayınbabamı bile kaldırmakta zorlandım. Ben onun yerinde olsam ne yapardım diye düşündüm." dedi.
qjlUvsGRA0Knv8v7Rw86TA.jpg

Bu durumun kendisini zayıflamaya yönelttiğini aktaran Saygılı, şöyle konuştu:
Vs5PzZblwE60V756Sz0Q9w.jpg

"Aileme 'ben ölmekten korkmuyorum, yatalak kalmaktan korkuyorum' dedim. 'Yatalak kaldığımda bana nasıl bakacaksınız? Parayla ben bakıcı bulamam. Beni kaldıramazsınız, çürür giderim o yatakta' dedim.
9E33f7iDjEK46qmv0HWjEA.jpg

Doktor gözetiminde ideal kiloma ulaştım. 'Sen ameliyatla zayıfladın' diyorlar. Ben ameliyatla zayıflamadım. Ameliyatla hiçbir kimse zayıflayamaz. Ameliyat sadece kilo vermede destekçi, yardımcı. Spor ve diyetisyen desteğiyle kilomuzu verdik."
Gnyw_zYIQUiS_ncbLgAJUQ.jpg

Saygılı, her gün en az 2 saat spor yaptığını belirterek, "Daha önce 9-10 X gömlek giyerken şu anda L beden giyiyorum. 7-8 XL tişört giyerken şu an L beden tişört giyebiliyorum.
TQ_C8fMb1kqcsIcpHT0omw.jpg

Yani bunun mutluluğunu değişebilir miyim? En büyük mutluluk, en büyük zenginlik sağlık. Sağlığım için zayıfladım.
3MiaIzUZVkSV1mk4Of5aaA.jpg

İyi bir gelecek için, aileme iyi bir gelecek hazırlamak için zayıfladım." ifadelerini kullandı.

Bu konuyu görüntüleyenler

Ana Sayfa Kayıt Ol Giriş Yap